Безопасност на    движението по  пътищата 

в 

     ДГ "Русалка"  


10000000_6258246447608596_6156033537170313466_n.mp4

Във връзка със "Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия", децата на ДГ" Русалка " ви призовавават да сте по - внимателни и толерантни участници в движението, защото: " Животът е с предимство!" .


Таралежчето добро

много иска колело.

Хем по-бързо да се движи,

та да няма пътни грижи.

То е ясно, че ще пада

но водач така се става.

Ще научи правилата

за придвижване в гората

Биляна Дар

В края на месец октомври деца от различни групи в ДГ" Русалка " апликираха и моделираха от пластелин различни превозни средатва - колело, кола, самолет, тротинетки.

Те си припомниха кратки и ясни правила за безопасно движение. И децата знаят, че всеки водач на МПС ,голям или малък, в гората или в града, трябва да спазва правила.


Детска градина "Русалка" подкрепя провеждането на инициативата „Европейска седмица на мобилността“/16-22.09.2023 г./. Тази година събитието се осъществи под мотото "Пестене на енергия". Нашите деца и учители също се включиха в инициативата с различни мероприятия - наблюдение на кръстовище в реална среда, безопасно придвижване по пешеходна пътека и тротоар, проиграване на различни ситуации, с помощта интерактивната площадка по БДП, среща с представители на Пътна полиция - Русе, интересни подвижни игри, куклен етюд за светлините на светофара и безопасно каране на тротинетки.

Нашият призив към всички:

🚗 Да направим една важна промяна в начина си на живот!

🚴 Да се вдъхновим и създадем по-добра общност, която използва транспортни средства, които пестят енергия и опазват околната среда!

🚶 Има ли нещо по-приятно от това да се насладиш на свеж въздух, като разходиш семейството си до парка пеша?

Това не само е забавление, но и начин да подарим на нашите деца по-чиста и здравословна среда!

На 29 юни - Националния ден на безопасността на движението по пътищата в София бяха връчени първите годишни награди за пътна безопасност. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП).

Екипът на ДГ "РУСАЛКА" - град Русе бе отличен в категория „Образователна среда в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“.